Opvoeren is straks ook helemaal niet meer nodig. Wen er maar vast aan. Dit jaar breekt de elektrische fiets door die zonder gepruts 40 kilometer per uur haalt, maar waarbij je nog steeds zelf moet trappen om de motor in beweging te krijgen. Die is ideaal voor het woon-werkverkeer. Voor mensen die liever naar hun werk zouden fietsen, maar 10 of 15 kilometer net te ver vinden.

De e-fietsforenzen zijn nieuw. De elektrische fiets is in tien jaar razend populair geworden, maar vooral onder zestigplussers. Eén op de twintig Nederlanders heeft een e-fiets en die staan nu vooral bij ouderen in de schuur. De e-fietser jonger dan 45 is zeldzaam. De cijfers zijn uit 2012. En ze veranderen snel.

De fietsverkoop is vorig jaar fors teruggevallen. De enige uitzondering was de elektrische fiets. Daarvan gingen er vijf procent meer de deur uit. Sinds vorig jaar zijn er een miljoen Nederlanders met een elektrische fiets. Elektrische bakfietsen, e-fietsen met veel ruimte voor kinderzitjes, mountainbike-achtige modellen, elektrische racefietsen, ze zijn er sinds een paar jaar. De snellere e-fietsen hebben krachtiger motoren, toegestaan door nieuwe EU-regels.  Lees het volledige artikel

Speed E-bike