Vaak gestelde vragen
V-fiets Support > V-fiets Support > Vaak gestelde vragen

Stel je vraag:


Ebike Li-ION Accu in tasje valt soms uit

Oplossing

Ebike Li-ION Accu in tasje valt soms uit

Situatie:

Als ik over een hobbel fiets of gewoon sporadisch, gaat mijn Li-ION accu in tasje uit en valt mijn trapondersteuning uit?

 

Oplossing:

In de Li-ION ebike accu zit een rode zekeringhouder. Naar verloop van tijd kan de zekering wat gaan bewegen in deze houder waardoor een slechte verbinding ontstaat. U kunt dit herkennen door de zekering eruit te halen en te controleren of de zekering wel goed vast zat in de houder.

Wanneer de zekering los heeft gezeten, kunt u zwarte kool afzetting vinden op de zekering.

U kunt dit zelf eenvoudig oplossen door de stekkers in de zekeringhouder wat strakker te zetten. Dmw een kleine platte schroevendraaier kunt u de stekkers iets naar binnen buigen waardoor deze strakker de zekering vasthouden. (n.b. Let bij het buigen op dat u geen kracht zet op het witte gedeelte in de houder. Dit is van een bros/hittebestendig materiaal gemaakt en kan afbrokkelen.)

 

Zie foto's van de situatie:

 

Afbeelding: Op de foto is zichtbaar dat de connectors te ruim staan afgesteld. Hierdoor kan de accu onvoldoende stroom leveren.

 

Afbeelding: Door de connectors voorzichtig krapper te zetten ontstaat er een grotere klemkracht op de zekering.

 

Afbeelding: Zichtbaar op de zekering zijn zwarte brandmerkjes. Dit duidt op koolstof aanslag. Hierdoor wordt de geleiding van de zekering verminderd.

 

 
Was dit artikel hulpzaam? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 10
Categorie: Accustoring
Datum toegevoegd: 2014-09-25 09:49:59
Aantal bekeken: 1804
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (11)

 
« Ga terug