http://www.v-fiets.com/media/catalog/category/over.jpg
Toepassingen

Toepassingen

E-Drive Systeem Damesfiets

Recreatief

De meeste elektrische fietsen worden gebruikt voor recreatie. En dat is niet zonder reden. Wij denken dat fietsen leuk is, maar fietsen wordt nog veel leuker als de fiets wordt voorzien van luxe opties. Recreëren doet men voor ontspanning en vermaak en daar hoort de optie, fijne duw in de rug ook bij. Een voorbeeld wat wij vaak aanhalen is van het ergens naar toe kunnen fietsen zonder zorgen. Vervolgens een activiteit te kunnen uitvoeren op een locatie (al of niet met een terrasbezoekje). En dan aan het einde van de dag weer net zo fris en ontspannen de weg terug kunnen rijden, ook als blijkt dat er de gehele weg een flinke tegenwind staat.

V-fiets heeft voor dit type fietsen, vooral aandrijvingen die stil, compact en vederlicht zijn. En daarbij ook nog een zeer hoge actieradius van meer dan 100 kilometer kunnen halen, indien gewenst.

E-Drive Systeem Sportfiets

Sportief

Een lastige combinatie, zo lijkt het. Elektrisch tot maar 25km/u, sportief gaat vaak verder dat. Toch is er groeiende groep sporters die het nut wel degelijk inziet van de hybride elektrische aandrijving.

Hogere gemiddelde snelheden, vooral lichte en stijve frames, en het gebruik van high pressure banden met een lage rolweerstand. Vanuit de techniek gezien direct te combineren met de mechanische eigenschappen van de verschillende aandrijvingen die toepasbaar zijn op sportfietsen. Waar de traditionele fietsen veelal relatief grote accu's gebruiken in een drager, gebruiken de sportfietsen compacte, lichte en onopvallende power-packs. De motoren hebben lage vrijloop-weerstanden, soms lager dan de gemiddelde gewone naaf en geven de fiets maar zo'n 1,5kg toename in gewicht. Dat betekent voor de gehele aandrijving inclusief power-pack een toename van ongeveer 4kg. Tenslotte kan door toepassing van de V-Core ook de cadans worden afgesteld tot de ideale 80 omwentelingen per minuut zonder dat de ondersteuning teveel op de voor- of achtergrond komt. Sportief fietsen voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer is mede hierdoor dan ook sterk aan het groeien.

E-Drive Systeem Hase Lepus

Adaptief

Niet meer naar huis kunnen fietsen, of zelfs nooit van huis kunnen fietsen zonder hulp, zonder iemand die u brengt of haalt. Een vrijheid die niet voor iedereen is weggelegd. Een beperking in uw kunnen, wat een beperking voor uw sociale omgeving als resultaat kan opleveren.

Het vergroten van uw (sociale) omgeving is een belangrijk aspect voor ons. We besteden veel aandacht aan het finetunen van onze onderdelen zodat u een elektrische aandrijving op uw fiets kunt hebben waar u op kunt vertrouwen. Met gemak van huis met een ondersteuning die luistert naar uw behoeften. Krachtig waar deze krachtig moet zijn en soepel en makkelijk op andere momenten. Er zijn geen beperkingen in de mogelijkheden van de elektrische aandrijving, vrijwel alles is mogelijk.

Een passend voorbeeld is een kinderfiets met een elektrische ondersteuning. Bij kinderen zit er nog zoveel groei in hun lichaam dat de fysieke eigenschappen van de kinderen snel kunnen veranderen. De elektrische fiets kan vervolgens ook fysiek meegroeien zodat niet elk jaar de fiets moet worden vernieuwd.

E-Drive Systeem Ligfiets

Expressief

Naast de verschillende technieken die we toepassen in onze aandrijvingen, proberen we ook zoveel mogelijk visueel de elektrische aandrijving te laten verdwijnen in de fiets. Dit kan op detail niveau worden uitgevoerd als het gaat om de verschillende kabels onzichtbaar weg te werken. Maar het kan ook op fiets niveau waarbij de fiets een kunstwerk wordt op zichzelf met daarbij de optie; elektrische aandrijving. Waar in de autowereld nu eindelijk vormgeving op het juiste niveau lijkt te komen, is binnen de fietsbranche nog veel minder zichtbaar.

Wielgeometrie, verhoudingen van vlakken en totale uiterlijk van de fiets vs het gebruikersgemak en de betrouwbaarheid van de componenten is een aspect waar we bij elke fiets de juiste afweging in maken wanneer expressief een grote rol speelt.

E-Drive Systeem Kinderdagverblijf fiets

Massief

De eerste fiets die door ons van een elektrische aandrijving werd voorzien in 2007 was een bakfiets. Een relatief zware motor voor een zware fiets. Dat was het begin van de massieve fietsen. De kleine motoren waren nog te zwak voor de zware toepassingen waardoor enkel de grotere krachtige motoren werden gebruikt. Na jaren van doorontwikkeling kunnen we nu zelfs de fietsen van boven de 600kg van de juiste aandrijving voorzien.

Toch zijn er binnen de massieve fietsen veel verschillende mogelijkheden. Koffie-installaties, ijs-installaties, gezins- en kindervervoer zijn vaak voorkomende toepassingen. Binnen het kindervervoer is er daarnaast een scheiding aangebracht tussen licht- en zwaar vervoer, waarbij er verschillende eisen aan de aandrijving worden gesteld.

Door gebruik van eigen hardware- en software aansturing van onze componenten, kunnen we o.a. kiezen uit verschillende type motoren. Zelfs wanneer blijkt dat de aansturing softwarematig niet verder kan worden bijgesteld aan de verwachting van de gebruiker, dan is er de optie om bijvoorbeeld een upgrade van de motor uit te voeren. De nieuwe motor kan dan worden geïntegreerd in het bestaande systeem en kan worden ingeregeld op de bestaande software.

E-Drive Systeem Babboe

Superlatief

Vanuit passie geboren en vanuit kunde ontwikkeld: de V-fiets aandrijvingen.

Onze aandrijvingen zijn niet zomaar motoren en accu's. De componenten zijn met zorg ontwikkeld en beproefd op hun uiterste mechanische- en elektrische eigenschappen om ook bij hogere belastingen betrouwbaar te blijven.

In ons laboratorium beproeven we de verschillende componenten tot een maximum van wat natuurkundig mogelijk is. Het resultaat hiervan zijn de V-fiets prototypes, vol gestopt met excentrieke en superlatieve eigenschappen. Het eerste prototype gebruikte we voor duurproeven in 2006. Een topsnelheid van 54km/u en een maximum accuvermogen van 1,1kW. Met een kruissnelheid van 42km/u hebben we meer dan 2500 kilometer afgelegd om vervolgens de onderdelen helemaal uit elkaar te halen en te controleren op slijtage. Dit prototype is in 2007 vereeuwigd in het V-fiets logo; "Black Widow".

Verder werken we met prototypes zoals de 3-wiel bakfiets (F1 uitvoering). Tijdens het rijden schakelbaar tussen voorwiel-, achterwielaandrijving of "all wheel drive" handig voor op het strand. Hiermee bereikte we een maximum motor koppel van (65Nm+20Nm+20Nm) 105Nm.

In 2013 zijn we gestart met de doorontwikkeling van de Oma-GT. Een berekende haalbare topsnelheid van 93,8km/u rekening houdende met de rijweerstanden. In 2014 zijn de eerste mechanische proeven afgerond voor gebruik op een indoor baan.

Toch tenslotte een sterk contrast. Naast jarenlange beproeving van onze componenten tot in het superlatieve. Sinds de oprichting van V-fiets in 2007 zijn al onze producten gelimiteerd tot een maximum nominaal vermogen van 250Watt en een maximale, en veilige ondersteunde snelheid van 25km/u.

Maximaal comfort

Zijdezachte motorkarakteristieken. Lichte alumium
materialen in combinatie met krachtige magneten.

 

E-Drive Systeem Nihola Bakfiets

Maximaal vermogen

Hoge prestaties binnen veilige snelheden. Met 250Watt aan
motorvermogen en ondersteuning gelimiteerd tot 25km/u.

 

Prototype Snelle Elektrische Omafiets