Onderstaande vraag van een klant van ons vonden we zo relevant dat we deze graag willen delen. 

Vraag:
Ik gebruik een E-bike LED display van V-fiets. Deze heeft 6 standen + een wegrij/loop stand. Aan de bovenkant van dit display zitten 3 knopjes. Een + en een - knop, en een 6km/u knop. De fiets staat veel buiten in weer en wind en nu zijn er kleine haarscheurtjes zichtbaar bij de knoppen.  Wat kan ik hier aan doen en kan dit kwaad?

V-fiets oplossing:
Wanneer een elektrische fiets veel buiten staat zoals bijvoorbeeld een elektrische bakfiets, dan wordt deze dagelijks blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Daglicht bevat UV straling en dit kan de bovenkant van het E-bike display doen uitdrogen waardoor de sticker van het display droogte scheurtjes kan gaan vertonen.

Wanneer hier niets aan gedaan wordt en/of de elektrische bakfiets wordt onvoldoende onderhouden, dan kan uiteindelijk regenwater en vocht het display binnendringen. De elektronica van het display kan hierdoor worden beschadigd. Het gevolg hiervan is dat het display vernieuwd dient te worden, maar het kan ook zijn dat hierdoor meer elektrische componenten van de fiets beschadigd raken. Zie hieronder een ernstige vorm van beschadiging van het display.

Meer informatie

scheur-in-display